Over mij

Mijn foto
Groningen, Netherlands
Ik ben John Koster. Geboren in 1960 in Canada. In 1965 naar Nederland verhuisd. Getrouwd, 3 kinderen (zoon 1997, 2 dochters 2003). Eind 2009 begonnen met schrijven. Alle bijdragen op deze weblog zijn door mij, onder eigen naam of Papagoose, geschreven, tenzij uitdrukkelijk door mij anders vermeld. Mijn profielfoto is een afbeelding van een grote Canadese gans en is gemaakt door Andreas Trepte www.photo-natur.de bron: Wikipedia.

vrijdag 11 februari 2011

Toekomstblik op de weg

“Zal ik maar laten volgen?”

“Ja, doe maar. Ik zie er toch duidelijk drie op de achterste rij zitten. Even een hartig woordje met de chauffeur spreken.”

“Goedemiddag, meneer, regiopolitie Noord. Brinkman is de naam. Nee geen familie. En dit is mijn collega Moustafa, prima geïntegreerd.”

“Oké. Is dit van blik op de weg? Dat programma ken ik wel.”

“Nee, nee. De reden dat we u aan de kant zetten is dat we achterin uw bus drie vrouwen met kopvodden hebben zien zitten. U kent de regels hieromtrent?”

“Jawel, maar we nemen het niet zo nauw, toch?”

“Niet zo nauw? Wie denken we wel dat we zijn, hè? Regels zijn regels en bevel is bevel. Dus wij lopen even naar achteren en willen straks uw papieren zien.”

“Goedemiddag dames. Wat zijn we aan het doen hier?”

“Dag, meneer, wij zijn onderweg naar het provinciehuis. Zijn er problemen?”

“U moet òf de bus verlaten, òf uw hoofddoek afzetten. Wij nemen aan dat u op de hoogte bent van deze regel?”

“Maar dat is toch onzin, meneer. En die jongens daar met die capuchons op? Moeten die niet de bus uit dan?”

“Nee, dat is anders. Wij, echte Nederlanders, vinden het dragen van een hoofddoek een vorm van onderdrukking en discriminatie van vrouwen. Dus tenzij u een door uw man ondertekende onderdrukkingsverklaring kunt tonen, moeten wij u vragen de bus te verlaten.”

“Een onderdrukkingsverklaring? Die hebben we niet. Nooit van gehoord ook.”

“Deze kunt u halen bij het provinciehuis.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten