Over mij

Mijn foto
Groningen, Netherlands
Ik ben John Koster. Geboren in 1960 in Canada. In 1965 naar Nederland verhuisd. Getrouwd, 3 kinderen (zoon 1997, 2 dochters 2003). Eind 2009 begonnen met schrijven. Alle bijdragen op deze weblog zijn door mij, onder eigen naam of Papagoose, geschreven, tenzij uitdrukkelijk door mij anders vermeld. Mijn profielfoto is een afbeelding van een grote Canadese gans en is gemaakt door Andreas Trepte www.photo-natur.de bron: Wikipedia.

dinsdag 15 december 2009

Jasov

Hallo, ik ben Jasov.
Ik ben allochtoon. Ik ben niet in Nederland geboren, dus ben ik allochtoon. Ik woon al wel 44 jaar in Nederland, maar ik blijf allochtoon volgens mij. En een aantal politici in Den Haag bevestigt dat regelmatig. Ik ben getrouwd met een Nederlandse vrouw. Ze is geboren in Aduard in de provincie Groningen, Nederlandser kan bijna niet.

Het kost mij soms moeite om me aan te passen. Ik kom dan ook uit een andere cultuur. De cultuur van het vrije Westen, uit een land met onbegrensde mogelijkheden. Nee, niet uit de Verenigde Staten, maar uit Canada. Dat was wennen, zeg. Eerst de taal. Nederlands is moeilijk voor mensen uit Canada. Het heeft me 3 maanden gekost om de taal onder de knie te krijgen. Gelukkig kreeg ik veel steun van mijn opa en oma en van de meesters en juffen op school. Dan de mentaliteit. Nederland is nogal begrensd in haar mogelijkheden. Maar er iets van zeggen is niet verstandig, als je hier wilt blijven.

Mijn kinderen zijn in Nederland geboren. Ik heb één zoon en twee dochters. Mijn zoon is in 1997 geboren en heeft de Nederlandse nationaliteit. Daarna is waarschijnlijk in de wetgeving iets veranderd, want mijn twee dochters, die in 2003 zijn geboren, hebben de Nederlandse èn de Canadese nationaliteit. Maar zij zijn niet allochtoon, toch? Want ze zijn in Nederland geboren. Ze kunnen later ook 2 paspoorten krijgen. Maar daar moeten we niet blij mee zijn, want daar wordt in Nederland nogal moeilijk over gedaan. Ze kunnen later loyaliteitsproblemen krijgen. Gelukkig hebben mijn kinderen alle drie blond haar en blauwe ogen. Dat is een pak van mijn hart. Ik heb trouwens gehoord dat je gemakkelijk je haar kunt blonderen, als je niet helemaal zeker van je zaak bent!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten