Over mij

Mijn foto
Groningen, Netherlands
Ik ben John Koster. Geboren in 1960 in Canada. In 1965 naar Nederland verhuisd. Getrouwd, 3 kinderen (zoon 1997, 2 dochters 2003). Eind 2009 begonnen met schrijven. Alle bijdragen op deze weblog zijn door mij, onder eigen naam of Papagoose, geschreven, tenzij uitdrukkelijk door mij anders vermeld. Mijn profielfoto is een afbeelding van een grote Canadese gans en is gemaakt door Andreas Trepte www.photo-natur.de bron: Wikipedia.

woensdag 13 maart 2013

Smiley

We vinden met ons allen dat een ambtenaar niet mag weigeren een homohuwelijk te sluiten. Eigenlijk vinden we ook dat de SGP vrouwen op hun kieslijst, of als lid van de partij moet toelaten. We moeten tolerant zijn en accepteren dat mensen verschillende normen- en waardenstelsels hebben. Maar hoe zit het dan met onze acceptatie van de normen en waarden van de SGP? Of van de ambtenaar? Dan moet hij of zij maar een ander beroep kiezen.

Mag een sportvereniging leden weigeren om wat voor reden dan ook? Mag een kerkgenootschap leden weigeren die zich niet aan alle regels willen houden? Moeilijke, vaak ethische kwesties. Gelukkig zijn we in Nederland goed in discussiƫren. We zullen er misschien niet helemaal uitkomen met elkaar, maar we blijven in gesprek.

Als wij voor de zomervakantie een camping zoeken, dan selecteren wij op rustig, groen, grote plaatsen. Wij zijn niet op zoek naar campings waar de chalets, campers, caravans en tenten een meter van elkaar vandaan staan. Wij wensen geen animatieteam, dat onze kinderen bezighoudt. Ze kunnen zich prima zelf vermaken.

Tijdens deze zoektocht stuitte ik op een site met rustige campings. Echt iets voor ons. Maar tot mijn verbazing hadden enkele van deze campings op de lijst een vinkje. Bovenaan de pagina wordt dit uitgelegd: 

‘Er zijn ook campings die “kindvrij” zijn. Deze kunt u herkennen aan het tekentje V.’

Een van de campings meldt: ‘Kinderen onder de zestien jaar worden niet toegelaten.’

Bij een andere staat: ‘We hebben geen speeltoestellen en geen spel- en sportactiviteiten. Gezinnen met kinderen laten wij dan ook niet toe, ook niet in het hoogseizoen. Uiteraard is bezoek met kinderen wel welkom.’ Ik zie in mijn verbeelding het bordje bij de ingang al staan:

VERBODEN VOOR GEZINNEN MET KINDEREN

Misschien is een gele button, een smiley met een grote letter K, op de jas van alle kinderen onder de zestien jaar gespeld, een idee? Dan zijn die mensen in ieder geval  gemakkelijk als kinderen te identificeren.

3 opmerkingen:

 1. Griezelig zoals je het hier verwoord hebt. We krijgen vast ook nog campings voor niet-rokers, gelovigen en vegetariƫrs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik rol bijna van mijn kampeerstoel.
  Kindvrije campings? Gekker moet het toch niet worden.
  Daar staan waarschijnlijk alleen maar grijze hoofden die moe zijn van het oppassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meen je, is dat echt zo? Dit is bij de beesten af .....
  Trouwens een mooi verhaal. Boeiend van het begin tot het einde.

  BeantwoordenVerwijderen