Over mij

Mijn foto
Groningen, Netherlands
Ik ben John Koster. Geboren in 1960 in Canada. In 1965 naar Nederland verhuisd. Getrouwd, 3 kinderen (zoon 1997, 2 dochters 2003). Eind 2009 begonnen met schrijven. Alle bijdragen op deze weblog zijn door mij, onder eigen naam of Papagoose, geschreven, tenzij uitdrukkelijk door mij anders vermeld. Mijn profielfoto is een afbeelding van een grote Canadese gans en is gemaakt door Andreas Trepte www.photo-natur.de bron: Wikipedia.

woensdag 10 maart 2010

Thuisbioscoop

Onze zoon is vorig jaar juni 12 geworden en een vriendenfeestje had hij nog niet gehad. Op de vraag of hij alsnog iets wil doen, is het antwoord: Jawel…. Maar wat dan?

Cadeautjes uitpakken, hamburgers eten en een filmpje kijken. Vier vrienden worden via de mail uitgenodigd. Een vrijdagavond wordt geprikt, want het kan laat worden. Pa werkt in de IT en kan wel een beamer regelen om een bioscoopgevoel te creëren. Drie films worden gehuurd zodat de vrienden zelf kunnen kiezen. Het wordt de nieuwste Batman. Alles wordt gedegen voorbereid, tot en met de bioscoopopstelling.

De oude beamer kan niet op de 5.1 installatie in de woonkamer worden aangesloten en op pa’s laptop mogen geen dvd’s worden gedraaid. Dan maar de desktop met vijf boxen naar beneden slepen. De bank verschuiven, de beamer op een kastje, de gordijnen dicht en starten maar. Om half acht zitten de boys klaar met grote bakken popcorn uit de magnetron op schoot. De film duurt tweeëneenhalf uur, dus zullen we mooi om tien uur klaar zijn.

Maar dan begint de ellende. Gesproken tekst is niet te horen. Blijkt een box niet te werken. Pa werkt in de IT, dus worden de boxen via de computer opnieuw ingeregeld en getest. Uiteindelijk lukt het. Maar nu is de ondertiteling weg, het menu is niet meer te vinden en pa wordt hoe langer hoe meer gestrest. De ouders worden even ge-sms’t dat het wat later wordt.

Na een half uur prutsen merkt één van de jongens op: ‘de dvd eruit, een andere erin, die er weer uit en Batman er weer in.’ En verrek, het menu is weer te vinden en de ondertiteling kan worden aangezet. Drie kwartier later dan gepland begint de film. Pa is in staat de hele rotzooi door de kamer te smijten, maar de jongens worden er niet heet of koud van. We trekken gewoon nog een paar zakken chips open.

Als pa om kwart voor elf twee jongens op de fiets naar huis brengt, wordt hij voor straf nog even zeiknat geregend. Het was een super vet feestje.

1 opmerking: