Over mij

Mijn foto
Groningen, Netherlands
Ik ben John Koster. Geboren in 1960 in Canada. In 1965 naar Nederland verhuisd. Getrouwd, 3 kinderen (zoon 1997, 2 dochters 2003). Eind 2009 begonnen met schrijven. Alle bijdragen op deze weblog zijn door mij, onder eigen naam of Papagoose, geschreven, tenzij uitdrukkelijk door mij anders vermeld. Mijn profielfoto is een afbeelding van een grote Canadese gans en is gemaakt door Andreas Trepte www.photo-natur.de bron: Wikipedia.

donderdag 1 juli 2010

Vakantieheksensoep voor kinderen

Zoek je al tijden naar een lekkere vakantieheksensoep, die biologisch verantwoord is en niet te veel kost? Dan volgt hier het ideale recept.

Hoofdgerecht: 6 kinderen en/of kleinkinderen
Voorbereidingstijd: 4 dagen
Bereidingstijd: 30 minuten op gas, 2 uur in de volle zon
Voedingswaarde: 0 Kcal
Kosten: 0 EUR

Voorwaarden
Zoek een niet te grote camping, waar je je gang kunt gaan. Regel dit van te voren met je ouders. Je moet de mogelijkheid hebben in het geheim de soep voor te bereiden en klaar te maken. Een speelhut met toebehoren, zoals grote pannen, pollepels en een gaspot met pit zijn aan te bevelen. Het is verstandig het bereiden van de soep op een gaspit aan de oudere kinderen over te laten (vanaf 12 jaar). Zijn die er niet dan moet de soep in de volle zon worden gezet voor een uur of twee.

Ingrediënten
Alles wat je kunt vinden op de camping is bruikbaar. Water en zand vormen de basis voor deze soep.
Wormen, kevers, lieveheersbeestjes en vliegjes zijn uitstekend voor een goede stevige soep. Ben je vegetariër of dierenliefhebber, dan laat je deze dieren natuurlijk met rust. Blaadjes, kleine takjes, dennenappels, bloemetjes, brand- en/of dovenetels geven de soep extra smaak. Je kunt ook nog de afvalbakken rond de cafetaria afstruinen voor restjes patat, frikadel of kroket. Helemaal geweldig is een restje bier of wijn uit een glas van het terras. Maar pas op, dit is niet zonder risico. Verzamel je ingrediënten zo onopvallend mogelijk. Je ouders of grootouders moeten het zo min mogelijk in de gaten krijgen.

Voorbereiding
Spreek met een klein aantal goede vrienden af, wie wat doet. Zorg voor een geheime plaats en een pan met lepels. Doe alle verzamelde ingrediënten in de pan. Doe er wat zand en twee liter water bij. Roer alles goed door. Het duurt vier dagen voordat alle dieren dood zijn en de soep klaar is om af te maken. ’s Nachts zet je de pan in de hut. Is er geen hut, dan ergens in het bos of onder een struik.

Bereiding
Heb je de heksensoep vier dagen lekker laten borrelen en pruttelen, zorg dan dat je niet meer dan twee uur voordat je met je ouders vertrekt de soep af maakt. Voor het beste resultaat moet je nog twee ingrediënten toevoegen. Kies de twee jongste kinderen uit. Eén laat je in de pan poepen. Zorg dat je wc-papier bij de hand hebt. De andere laat je er in plassen. Ochtendplas geeft het mooiste effect. De soep gaat dan lekker stinken, wordt gelig en gaat schuimen.

Tenslotte
Vakantieheksensoep is niet om op te eten. Zorg dat je ouders je niet zien als je de pan voor het laatst in de hut zet. Doe net of er niets gebeurd is. Het is slim om je ouders nog even lief mee te helpen voor het vertrek. Mocht het toch gebeuren dat een van de ouders je door krijgt, geef dan elkaar de schuld. Praat allemaal door elkaar en de jongsten moeten gaan huilen. Dan heb je de grootste kans dat het een gezellige terugreis wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten