Over mij

Mijn foto
Groningen, Netherlands
Ik ben John Koster. Geboren in 1960 in Canada. In 1965 naar Nederland verhuisd. Getrouwd, 3 kinderen (zoon 1997, 2 dochters 2003). Eind 2009 begonnen met schrijven. Alle bijdragen op deze weblog zijn door mij, onder eigen naam of Papagoose, geschreven, tenzij uitdrukkelijk door mij anders vermeld. Mijn profielfoto is een afbeelding van een grote Canadese gans en is gemaakt door Andreas Trepte www.photo-natur.de bron: Wikipedia.

donderdag 3 maart 2011

Kaaschippies en nobubbels

Wat is het toch heerlijk dat kinderen van zes zo voorspelbaar zijn en behoefte aan regelmaat hebben. Sinds een aantal weken speelt zich op zaterdagavond een vast ritueel af. Dit begint zich al dagen van te voren af te tekenen.
“Pap, mogen we zaterdag weer laat opblijven?” vraagt Hanne.
“Ja hoor.”
Hanne: “Met kaaschippies?”
Lot: “En nobubbels?”
“Natuurlijk.”

De zaterdagen zijn bij ons gevuld met veel heen en weer rijden met de auto en op de fiets. Dit begint al ’s ochtends vroeg. Om half acht opstaan, omdat Lot om half negen op het voetbalveld moet staan.
Zo rond elf uur zijn we dan weer thuis. Vóór twaalf uur worden enkele bolletjes met knakworst, met mayo, ketchup en/of curry naar binnen gewerkt. Bekertje melk erbij. Seb moet immers om half één op scouting zijn. Ik ben dan om één uur weer thuis. Om kwart voor twee stappen we op de fiets om de meiden naar hun scouting te brengen. Meestal fietsen wij, kinderloos, nog even gezellig naar de stad. Even winkelen, naar de bieb of een ander noodzakelijk ding doen, tot slot een biertje of koffie bij de Ugly Duck. Veel tijd hebben we niet, want om vier uur moeten we terug bij de scouting zijn. Onze zoon wordt daarna nog met de auto gehaald om vijf uur. Half zes thuis, even uitblazen en dan meestal pannenkoeken bakken. Bij hoge uitzondering eten we iets anders.

Lot en Hanne zijn dan al ongeduldig. De televisie gaat aan. De meiden op de bank, pa er tussenin. Johanna en Seb ieder in een stoel.

“Wanneer krijgen we nou kaaschippies?”
“En nobubbels?”
“Om half acht.”

Het grote feest gaat beginnen: mijn vader is de beste! Vier vaders met elk een kind strijden om de titel wie de beste, de sterkste en de slimste vader van Nederland is. De vaders moeten alle onderdelen van het spel doen en dit vergt van hun het uiterste. De kinderen staan er maar een beetje bij aan te moedigen. Drie teams zullen afvallen. Aan het einde blijft er één vaderkindstel over, dat de grote finale gaat spelen: vader moet met een honkbalknuppel een door een pvc-pijp naar beneden rollende meloen tot moes meppen. Dat valt niet mee. Soms lukt het, net zo vaak niet. Lukt het, dan heeft het kind de droomprijs gewonnen. De jongens kiezen vaak een spelcomputer, de meisjes een fotoshoot.

Het mooiste van dit uurtje televisie is, dat het wordt gepresenteerd door onze Yolanthe. Dus tegen acht uur zijn de kinderen blij en papa ook.

5 opmerkingen:

 1. Dit verhaaltje schreef ik een jaar geleden. Inmiddels is de tweede serie afleveringen van start gegaan en kijken de kinderen met net zoveel plezier als vorig jaar. Het meppen van de meloenen is vervangen door het schuiven van milkshakes over een bar. De hoofdprijs bestaat uit twee mountainbikes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een heerlijk verhaal.
  Je vroeg hoe ik op je blog was beland. Ik denk met de zoekterm "haiku", maar het kan via via zijn geweest. Je bent een van de weinige bloggende vaders, die ook nog gedichtjes schrijft. Ik werd dus meteen een grote fan.
  Jammer dat je niet zo vaak schrijft. Maar ga vooral zo door. Ik geniet mee als je het goed vindt.
  Alles over mij vind je in mijn autobiografietjes, die als oudste berichten op mijn blog staan.
  Groet uit zonnig Ravels van een opgelucht mens na de ingreep van vandaag. Het bloed stroomt eindelijk weer door mijn benen en ik heb goede hoop voor de toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk, met een dochter van 19 mis je dat soort dingen volkomen. Kan er nog wel naar terugverlangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht al, een gouwe ouwe.

  Yolanthe ook weer van de partij?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, Ferrara, Yolanthe is er ook weer bij. Wesley zat zelfs op de tribune ;-(

  BeantwoordenVerwijderen